beeld-werk atelier
atelieracties

ATELIERACTIES

Het atelier is de werkplek waar het allemaal staat te gebeuren. De sfeer van deze plek is van groot belang. Mijn atelier bevindt zich in het buitengebied met uitzicht op de weilanden, de Oisterwijkse bossen en mijn paarden. Er is veel licht en de veranderende coulissen van de Hollandse luchten, creëren een natuurlijk en levend decor. Hier wordt de verbinding met al wat leeft ervaren, en is een ideale omgeving geschapen om deze inspiratie om te zetten in blijvende beelden. Wuivende bomen, knapperend haardvuur, een goed muziekje, wat wierook en een ontspanningsmeditatie brengen de rust en zetten het intuïtieve schilderproces in beweging.

 

De inspiratie is geboren en de kracht gevonden om de eerste streek op dat hagelwitte paneel te zetten, en daarmee de stilte voorgoed te verbreken. Het witte vlak wat zo sereen en ruimtelijk toescheen komt in beweging. De rust is voorbij, de lijn creëert een grens, het verbonden geheel bestaat nu uit 2 delen. Door die ene streek ik het geheel verdwenen en de dualiteit ontstaan. Hier begint het spel van verbondenheid of 2 ledigheid, de spanning tussen het geheel of de delen, de intentie van aangaan of loslaten, nemen of geven, beslissingen van acceptabele verschijningsvormen of verwijdering van het ontstane uitspattingen. In dit spanningsveld van lijnen, vlakken, kleuren en schilderstoetsen, ontstaat uiteindelijk na een langdurige spontane worsteling de weergave van deze overwegingen.

 

De energie van de gemaakte keuzes, overpeinzingen en het schilderszweet, fixeren uiteindelijke het moment dat de ballans tussen uitdaging en afkeer gevonden is. Natuurkrachten en elementen worden door vormen, vlakken en richtingen in het werk vastgelegd en uiteindelijk is er een kunstwerk ontstaan als het leven zelf.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Beeld-werk, Scheibaan 50, 5062 TN Oisterwijk, NEDERLAND , t: 06-51271655 info@hippodroom.com