beeld-werk verbeelding
in verbeelding > pers en promo >

inleiding                                   
kunstadvies                       
kunst kopen/lenen                                                        
pers en promo                                                                  
exposities           

 

Pers en Promo


(Dit bericht is uit 2008, inmiddels is Sylvia verhuisd naar Scheibaan 50 in Oisterwijk, de Parel van Brabant)

‘De energie van het leven laat ik zien in mijn werk’

Sylvia van Noye opent haar galerie BonAppart

Door Madje Stuij

 

GRAVE – Haar droom om een eigen galerie te beginnen gaat voor Sylvia van Noye (43) op zondag 7 december in vervulling. Dan vindt de officiële opening plaats van haar galerie BonAppart, gevestigd in een oud sfeervol pandje in de Hamstraat in Grave.

 

Sylvia van Noye is als beeldend kunstenaar actief in zeer verscheidene disciplines. Na haar opleiding aan de TeHaTex Nijmegen begon ze met haar bedrijf Beeld-Werk. Binnen de formule van dat bedrijf houdt ze zich bezig met vier thema’s: uitbeelding, inbeelding, evenbeeld en verbeelding. In haar sfeervol ingerichte, dit weekend te openen galerie, laat ze recent eigen werk zien.  Sylvia: ”Schilderen is voor mij een uitdaging , een manier om mijn ideeën over de wereld zichtbaar te maken. Mijn inspiratie vind ik vooral in alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Mijn werk kun je zien als energie-acties, daarom zitten er ook zoveel richtingen in. Momenten van verstilling, dan weer actie, contact, grens, ontmoeting, eenwording, loslaten, en dit alles in een spannende ballans te vangen. Waar kom je vandaan, waar zit je kracht? Vanuit die kracht de wereld vorm geven. De energie van het leven laat ik zien in mijn werk, en dat deze beweging altijd weer terug komt op een punt, het moment waar alles op elkaar valt en in ballans is. Daar zit de kracht.

 

Haar schilderijen zijn geschilderd op grote houten panelen. Ze werkt altijd op hout: “Ik wil de weerstand van het hout voelen, ik wil mijn werk kunnen opbouwen en afschuren, af kunnen wassen. Het hout zelf is leven, natuur, die energie en doorleefdheid wil ik laten ervaren. Sommige delen vernis ik om ze als het ware te conserveren voor de eeuwigheid. De rest kan door het leven zelf weer veranderen. Alles is veranderlijk, niets staat stil.”

 

De ontdekkingsreis van Sylvia brengt haar tot het maken van transparante schilderijen met stralende kleuren die elkaar overlappen als doorschijnende voiles, met licht dat je vanuit het werk toeschijnt. Meestal werkt ze aan series, is ze met meerdere werken tegelijk bezig. Sylvia: “Ik heb gekozen voor grote afmetingen omdat ik het prettig vind om ín een schilderij te zijn, het gevoel te hebben dat het je omgeeft. Dat je er als het ware helemaal ín kunt stappen. Eén zo’n schilderij brengt heel veel in beweging in de ruimte.”

 

Sylvia nodigt iedereen van harte uit om haar werk van dichtbij te komen bekijken en de sfeer en de intimiteit van haar werk zelf te ervaren. 

Galerie BonAppart opent voor het eerst haar deuren in de Hamstraat 5 op 7 december tussen 12.00 en 17.00 uur met optredens uit de theatershow van Marij van den Boom en podiumoptreden van ‘De drie Baronessen’. Dj Maarten Hendriks zorgt voor de muzikale ondersteuning.

 

Kijk voor uitgebreide informatie op www.beeld-werk.com.

De openingstijden zijn wisselend. Bezichtiging bij voorkeur op afspraak. Telefoon 06-51271655. E-mail: info@hippodroom.com. Ook bij Martinali, de interieurspeciaalzaak in de Brugstraat, zijn een aantal schilderijen van Sylvia te bekijken.

 

 

PERSBERICHT

ZOMEREXPOSITIE VAN NOTRE DAME DES ARTS, 6 juni t/m 18 juli 2004

 

In Verbinding

 

Sylvia van Noye (schilderijen)                                    Martine Windig (beelden)

 

Van 6 juni tot en met 18 juli 2004 (ook interessant voor Vier Daagse lopers…) presenteert Notre dame des Arts in de kapel van woonwerkpand de Refter te Ubbergen de expositie In Verbinding: een duo expositie van twee kunstenaars, Sylvia van Noye en Martine Windig. Zondagmiddag 6 juni om 15.00 uur zal de expositie in stijl worden geopend met aardse en hemelse klanken. Daarna is de expositie elke zaterdag en zondag t/m 18 juli van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak te bezichtigen aan de Rijksstraatweg 37 te Ubbergen.

 

In het thema In Verbinding wordt het contact met de bron, onze eigen natuur en de relaties met de buitenwereld uitgedrukt. Krachtige maar transparante schilderijen op houten panelen met stralende kleuren gaan in dialoog met vrouwelijke ronde sterke beelden. Een verbinding is voelbaar en tastbaar in het spirituele contact met al wat leeft. Beide kunstenaars verbeelden dit thema op eigen wijze, in deze expositie verbonden met elkaar. De dialoog tussen de kunstwerken in de serene ruimte van de kapel is van een bijzondere schoonheid. In de verbeelding krijgt realiteit haar zichtbare betekenis. Het is de kunst het leven te verstaan.

Sylvia van Noye (1965) is een veelzijdig kunstenaar. Na haar studie (Tehatex, Nijmegen), was zij vele jaren als docente kunst verbonden aan diverse opleidingen maar zag ook kans zichzelf te blijven  ontwikkelen en te schilderen. Ze is werkzaam als vormgever en stylist, acteert met de Drie Baronessen van de Delicatessen en geeft trainingen non-verbale communicatie met paarden . Dit alles binnen haar bedrijf, “Beeld-werk”.  Als beeldend kunstenaar werkt zij in 3d. en schildert ze op houten panelen. Dit laat ze zien in deze expositie. Haar werk is een zoektocht naar zichtbare grenzen en de grenzeloosheid van het bestaan, in overgave aan eenwording van een bezielde natuur. Door op hout te werken met materialen die elkaar aantrekken of afstoten, ontstaat er een intense wisselwerking tussen de grondstoffen.  De voorkeur voor schilderen op hout wordt ingegeven door de behoefte om de weerstand en tegelijkertijd de energie van het hout uit te dragen. Haar kleurgebruik is natuurlijk, zonder zware contrasten.

 

Martine Windig (1970?) beheerst verschillende disciplines: Schilderen, fotografie, beelhouwen en keramiek. Zij exposeerde eerder bij Notre Dame des Arts. In deze expositie toont zij een verzameling beelden die qua vorm met elkaar in verbinding staan en toch een verschillende uitstraling hebben. Ze ziet haar werk als een bekrachtiging van vrouwelijke energie. In verbinding met het vrouwelijke, met de Godin, met verschillende archetypische aspecten van vrouwelijke energie.

De expositie is van 6 juni t/m 18 juli te zien in de kapel van woonwerkpand de Refter, Rijksstraatweg 37,  te Ubbergen.
Openingstijden, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
Bereikbaarheid: buslijn 80 richting Millingen stopt voor de deur.
Informatie: Notre Dame des arts 0640222762/ Sylvia van Noye 0651271655

Content for id "VerbeeldingPersEnPromoFoto" Goes Here

Beeld-werk, Scheibaan 50, 5062 TN Oisterwijk, NEDERLAND , t: 0651271655